Mariënburg focust op geloofsvernieuwing

2012 avDe Algemene Vergadering van Mariënburg discussieerde afgelopen zaterdag over het toekomstscenario voor de vereniging.
De vergrijzing knabbelt aan het aantal beschikbare vrijwilligers, aan het ledenaantal en aan het financiële draagvlak voor activiteiten. Kortom, geen fijn perspectief voor het kritisch katholieke geluid.

Focus

De vergadering besloot de focus van de activiteiten te richten op geloofsvernieuwing en verdieping, mede ten behoeve van zelfstandige gemeenschappen en ekklesia's. Vanuit die focus gaat Mariënburg zoeken naar meer beschikbare vrijwilligers en naar kritische groeperingen waarmee samengewerkt kan worden. Na een jaar wordt de balans opgemaakt, of op deze terreinen voldoende vordering kan worden gemaakt.

Geloven vandaag

In het middaggedeelte presenteerde de Credo-werkgroep haar gedachten over het uitwerken van deze aanpak. Voor het verwoorden van een eigentijdse geloofsvisie kiest de Credo-groep voor de Vlaamse Jezuiet Roger Lenaers als leidraad. Het thema werd uitgewerkt naar de persoonlijke geloofsbeleving, naar het christen zijn en naar de kerkorde.

Meer lezen?

pdfNotitie van de Credowerkgroep: Geloven vandaag

15 april 2014

Denk mee
over de toekomst
van de kerk! Word lid van Mariënburg.